Impacter Jayson

"Als je een kans krijgt, pak ’m dan met beide handen aan"

Jongerenwerk trekt me en daarom wil ik graag de opleiding ‘sociaal werk’ gaan doen. Alleen wist ik helemaal niet wat jongerenwerk nou precies inhoudt en wat daar allemaal bij komt kijken.

Ik wist zelf nog niet helemaal wat ik moest verwachten en welke kwaliteiten ik nog wilde ontwikkelen, dus ik wilde me graag meer verdiepen in dit vak. En dit kon in het Impacter-project

Ik heb aan mezelf kunnen werken

Samen met jongerencoach Kyo heb ik doelen gesteld (en ze smart geformuleerd). Samen hebben we een MDT-plek gezocht. Bij Pand 11 in Rijssen mocht ik werken aan mijn doelen.

Ik heb me nu echt kunnen verdiepen in het jongerenwerk en me kunnen oriënteren op het werkveld. Daarnaast heb ik ook aan mezelf kunnen werken en mijn kwaliteiten ontwikkeld. Zo heb ik mijn gespreksvaardigheden verbeterd, kan ik betere gesprekken voeren en lukt het me om meer diepgang te zoeken in een gesprek. Ook op sociaal gebied heb flinke stappen gemaakt. Ik ga me nu volledig inzetten voor de opleiding sociaal werk, zodat ik over een paar jaar impact kan gaan maken! Door dit project ben ik gaan inzien: als je een kans krijgt, pak ‘m dan met beide handen aan!

Ik vind het werken met jongeren leuk, want er zit uitdaging in. Het is een kwestie van vertrouwen krijgen en het juiste contact leggen met de jongeren. En als het eenmaal loopt en je goed contact hebt, zie je vaak snel verandering. Ik hoop jongeren in de toekomst verder te kunnen helpen bij het bereiken van hun doel.

Lees ook de verhalen van de andere impacters

Alle impacters
Impacter Sem

"Door de mogelijkheden bij Impacter heb ik verschillende ervaringen opgedaan en mijn doel behaalt."

Via mijn moeder hoorde ik dat Impacter Hof van Twente er was. Zij legde uit wat het was en ik heb gekeken wat het inhield.

Impacter Tess

"Ik was me helemaal niet bewust van deze punten, maar door de feedback kreeg ik direct inzicht in mijn eigenschappen."

Met al die opleidingen wist ik nog steeds niet welke richting ik op wilde. Ik twijfelde over de opleiding en ik weet ook niet waar ik mezelf zie staan over een aantal jaar.

Impacter Tim

"Ik wilde gewoon aan de slag!"

Na mijn Bachelor International Business Administration ben ik aan een master Communication Science begonnen. Voordat ik kon beginnen aan die master, moest ik eerst een pre-master voltooien. Gelukkig was dat maar een half jaar en kon ik daarna snel aan de slag met de échte master.

Toen ik daaraan begon kwam ik erachter dat dit helemaal niks voor mij was, ik wilde dingen regelen en strategisch werk verrichten. Ik wilde gewoon aan de slag!

Kom in contact

Onze coaches staan voor je klaar om je op weg te helpen.