Zelfontplooiing en gelijkwaardigheid staan centraal

We willen samen met jongeren uit Hof van Twente hun passies en talenten ontdekken. Vervolgens gaan we met ze op zoek naar een organisatie in de Hof die perfect bij hen aansluit. Een plek waar ze kunnen groeien. Organisaties krijgen daarom niet zomaar een nieuwe vrijwilliger, maar jongeren die intrinsiek gemotiveerd zijn.

Onze coaches zijn het gehele proces betrokken, dus ook na plaatsing bieden ze ondersteuning! Aan een Impactertraject en de coaching zijn geen kosten verbonden.

Hoe is Impacter ontstaan?

Impacter is een project uit het Actieprogramma Maatschappelijke Diensttijd van ZonMw. Het kabinet heeft het actieprogramma ontwikkeld vanuit de gedachte dat een sterke samenleving jongeren de ruimte biedt om zich in te zetten voor een ander om zo hun eigen talenten te ontdekken en te ontwikkelen.

In zogenaamde proeftuinen experimenteren 38 organisaties in Nederland met het organiseren en uitvoeren van deze maatschappelijke diensttijd. Vanuit Salut Welzijn doen we dat met dit project en daar zijn we erg trots op!

project-impacter
impacterlab-hof-van-twente

ImpacterLAB

Inmiddels is Impacter uitgebreid met het project ImpacterLAB. Het LAB werkt vanuit dezelfde visie als het individuele traject van Impacter, maar richt zich daarbij op groepen. ImpacterLAB is een tijdelijk project en ontstaan vanwege de huidige situatie omtrent corona.

Heb je zin om je handen uit de mouwen te steken en op de korte termijn aan de slag te gaan? Ben je er klaar voor om in groepsverband Impact te maken op de maatschappij? Dan is het ImpacterLAB zeker iets voor jou!

Neem contact op met Milou

Impact maken doen we landelijk

Woon je niet in de regio van Hof van Twente? Niet getreurd! Impacter is landelijk actief, in de volgende regio’s kun je ook aan de slag:

Impacter Emmen

Impacter Steenwijkerland

Impacter Stadskanaal

Impacter Borger-Odoorn

Impacter De Fryske Marren

Impacter Deventer

Impacter Twenterand

Impacter Zwolle

impacter-landelijk-hof-van-twente

Kom in contact

Onze coaches zijn er klaar voor! Jij ook?